vineri, 21 noiembrie 2008

Sfaturi de ingrijire a tenului iarna


Odata cu venirea iernii trebuie si noi sa ne schimbam un pic rutina in ceea ce priveste ingrijirea tenului nostru, pentru ca depinde de noi daca ne vom lupta cu gerul si efectele lui sau vom afisa o mina stralucitoare intreaga iarna.
In primul rand trebuie sa-ti incepi ziua cu un dus fierbinte, dar inainte de a iesi de la dus alterneaza pentru 2 minute jeturile de apa calda cu rece. Este o metoda de hidoterapie care revitalizeaza pielea prin stimularea circulatiei, deci inafara de faptul ca te revigoreaza este si foarte benefica pentru piele. Asa ca chiar daca ti se pare o tortura gandeste-te la efecte. Diferenta dintre apa rece si apa calda o reglezi singura, sa fie cam cat suporti, ok?

Apoi, foloseste o crema hidratanta buna. Alege o crema de zi care sa contina oxid de zinc si are factor de protectie solara 30 ( da si iarna bate soarele, nu stiai?). Si nu uita de buze. Buze uscate si crapate sunt de obicei cea mai frecventa problema iarna, asa ca foloseste un balsam de buze cu multa vitamina E pentru elasticitate.

Fa un gomaj macat o data pe saptamana, ideal ar fi de 2 ori. Asa o sa elimini celulele moarte si pielea se va hidrata mai bine si va absorbi substantele active din cremele pe care ti le aplici in cantitate mai mare si mai repede. Iarna pierdem mai multa apa prin piele decat vara si asta nu este bine deloc pentru ten, fara apa imbatraneste mai repede.

Te sfatuiesc sa bei o cana de ceai cald cu lamaie. De preferat unul energizant, gasesti la plafar. Incearca o compozitie detoxifianta cu efect energizant. Eliminarea toxinelor va ajuta pielea sa fie mai sanatoasa.
Stii ce mai zic eu? Sa dormi. Mult. Nimic nu poate sa substituie efectele unui somn bun.Daca nu te odihnesti destul iti va scadea nivelul de oxigen, ceea ce inseamna ca organismul tau nu-si va putea reinnoi celelule foarte repede si asa incepe imbatranirea pielii. Nu vrem asta, nu? Incearca sa dormi intre minim 7 ore si 10 ore pe noapte. Ar fi ideal pentru pielea ta.
In speranta ca te-am ajutat sa fii un pic mai pregatita pentru iarna, fug sa-mi beau ceaiul cald.

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire