joi, 14 ianuarie 2010

Pastreaza-ti parul sanatos






Trei lucruri principale sunt necesare pentru un par care arata extraordinar - stare bună de sănătate, sa fie curatat cu tentie, şi prudenţă atunci când se utilizează tratamente cosmetice.

1. Dieta Adecvata

Cresterea parului depinde de un regim alimentar adecvat. O problemă larg răspândită este dieta care determină pierderea părului si anume, deficitul de fier tradus prin anemie. Daca avem prea puţin fier în sânge, din cauza de o dietă care conţin carne prea puţina, ouă, cereale sau de mazăre şi fasole aproape deloc. Fructe şi legume proaspete sunt, de asemenea, necesare pentru a asigura vitamina C, care permite organismului sa absoarba fier.

2. Tunderea părului

Deşi tăierea părului nu este esenţială pentru bunăstarea lui, este mai uşor să păstraţi un scalp curat, dacă părul este păstrat în mod rezonabil de scurt. Dar tăierile regulate nu fac părul să crească puternic sau mai rapid.

3. Cum se poate deteriora parul tau

Deşi părului este rezistent, şi poate rezista la o mulţime de abuzuri, el poate fi deteriorat de prea multa sau nepotrivita aplicare a permanentului sau vopselei, trcerea de la brunet la blond, oxigenare insistenta. Ocazional, scalpul este alergic la vopsea si se inflameaza. Pentru a preveni acest loc, colorantul ar trebui să fie testate prin aplicarea-l la o suprafaţă mică pe braţ. În cazul în care a dezvoltat o inflamatie, colorantul nu trebuie să fie utilizat pe par.

Majoritatea persoanelor care isi deschid culoarea parului părul lor fac acest lucru cu peroxid de hidrogen. În cazul în care peroxidul este aplicat în mod repetat, el poate face părul fragil. Dacă acest lucru se întâmplă pentru păr poate transforma intr-un par aspru, să dezvolte capete despicate, sau sa devin subţire sau rupt.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire