duminică, 2 noiembrie 2008

Machiajul rezistent la apa

Daca este corect aplicat, machiajul rezistent la apa dureaza pe parcursul intregii zile si nu este afectat de nimic, nici de vremea de afara, nici de transpiratie sau evident, de apa.
Produsele de machiaj rezistente la apa sunt construite sa nu curga nici macar daca suntem expuse la umiditate, asa ca ele sunt folosite de sportive, actrite, cand plecam in vacanta, la mare, etc.
Produsele rezistente la apa cuprind o gama larga de la rimel pana la ruj, dar de departe cel mai popular este rimelul rezistent la apa.
Cele mai multe cosmetice au in compozitie un produs numit dimethicone, care este un ulei siliconic. El ne ajuta sa ne mentinem pielea neteda si de asemenea sa aplicam produsul usor pe piele. Varianta waterproof- rezistenta la apa a aceluiasi ulei siliconic este dimethicone copolyol si are scopul de a adera la piele si par.
Dezavantajele machiajului waterproof sunt faptul ca nu te poti spala si gata, necesitand produse speciale de demachiere care au tendinta sa fie prea dure cu pielea si in acelasi timp indeparteaza odata cu machiajul si sebumul esential pentru piele (nu vorbim de cel in exces, da?, vorbim de sebumul care serveste drept bariera intre pielea noastra si factorii poluanti, iritanti sau chimice).
Daca acest sebum este indepartat pielea devine vulnerabila la infectii, arsuri solare, etc, iar dupa o vreme vom capata o piele uscata, predispusa la imbatranire precoce. Deci nu este bine sa abuzam nici de machiajul waterproof si nici de demachiantele speciale pentru indepartarea lui.
Mai intervine o problema in cazul in care suferim de dermatita, ca de exemplu in dermatita pleoapei care apare ca reactie alergica la produsele care vin in contact cu pielea din aceasta zona. Daca suferi de dermatita si aplici machiaj rezistent la apa n-o sa faci decat sa agravezi problema, datorita adezivilor din cosmetice si demachiantului dur folosit la indepartare.
In concluzie, eu zic ca machiajul rezistent la apa ar trebui pastrat numai pentru ocazii speciale, iar utlizarea lui excesiva, evitata.
Pentru ca de ce sa ne expunem pielea la atatea riscuri cand nu este neaparata nevoie?

Etichete: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire